Colorado Avalanchen ja Sharks San Josesta löivät tänään NHL:ssä taidokkaassa kiekko-ottelussa päänsä yhteen. Coloradon tähtihyökkääjä Nathan Mackinnon jatkoi kertakaikkiaan upeita otteitaan, sivaltaen ratkaisevat tahdit otteluun jo ottelun ensimmäisessä erässä. Makcinnon vein joukkueensa johtoon jo ensimmäisillä minuuteilla ja jatkoi ylivoimalla. Kaksi maalia ensimmäiseen erään ja esityö toisessa erässä yhteen Coloradon maaleista, ovat muistutus siitä, että Mackinnon pelaa paremmin kuin juuri kukaan pelaaja maailmassa tällä hetkellä. Viime kauteen merkittävää muutosta on se, että Mackinnon laukoo kaikista paikoista, omaa paremman itseluottamuksen kuin koskaan ja nakuttaa 90-luvulta tutulla näyllä taitopelaajia silmällä pitäen (Mies nakuttaa lavassaan kiekkoa selkä kyyryssä pahemmin kuin yksikään pelaaja maailmalla tällä hetkellä). Selkä kyyryssä vaihdosta toiseen. Seuratkaa hyvät ihmiset tämän herran menoa tällä hetkellä. Viihdyttävintä taitokiekkoa, mitä mistään kolkasta löytyy. Sharks saattoi vain seurata ensimmäisessä erässä coloradon ja Mackinnonin menoa. Suurta propsia ja arvostusta, ei niin laadukkaan joukkueen tai nimekkään kokoonpanon omaavan Coloradon seuraajille.

Toisessa erässä Sharks pääsi myös peliin mukaan. Jonathan Bernier kuitenkin tänään pelasi mackinnonin tavoin unelmaottelun. Mackinnon ja Rantanen veivät joukkueensa jo 4-0 johtoon, mutta Timo Meierin maalilla Sharks rikkoi fantastisen Bernierin nollapelin. Tilanne oli 4-1, mentäessä kolmanteen ja ratkaisevaan erään.

3.erässä Sharksin parrat pelasivat. Marc Eduard Vlasic kavensi ensin 2-4 ja sen jälkeen Joe Thornton kavensi 3-4 Burnsin ja Pavelskin esityöstä. Parrat, Thornton ja Burns hakivatkin tasoitusta vimmatusti vaihdosta toiseen, mutta tolpat ja Bernier pelastivat Avalanchen tasoitukselta kolmennessa erässä. Hait laukoivat lähes viisikymmentä kutia tänään Bernierin maalille, mutta jokaisella yrityksellä saivat todeta maalivahdin paremmaksi. Tai tolpat. Avalachen Matt Nieto ratkaisi kuitenkin ottelun 3-5 maalillaan lopulta ottelun lopussa, Sharksin hakiessa vimmatusti tasoitusta. Upea ottelu nähtiin silti tänään ja Mackinnonin lisäksi Jonathan Bernier on mainittava upeasti Varlamovia paikkaavaksi maalivahdiksi, joka sai pisteitä 7 perättäisestä ottelustaan kuluvalla kaudella. Moni ei Bernieriin enää uskonut edellisten kausien jälkeen, mutta mies on koonnut upeasti palaset tälle kaudella kokoon. Avalanchen joukkueen harjoittelu kesällä näkyy myös. Joukkue on nopeimpia liigassa ja pelaa organisoidusti. Se uskoo itseensä ja pudotuspelit tänä keväänä näyttävät tosiasialta. Se on hieno merkki, Sakicin, Royn ja Forsbergin jalanjäljissä pelaavan joukkueen legacyyn. Avalanchen tulevaisuus näyttää vihdoin varsin ruusuiselta.

Note: Nathan Mackinnonin pelejä kannattaa tällä hetkellä kiekkoseuraajien seurata. Mies nakuttaa selkä kyyryssä, kuin ilmaistenvetojen NHL raporttien kirjoittajan paras vanha ystävä aikanaan 90-luvulla. Siinä olisi ollut Mackinnonillekin opittavaa aikanaan, kuin Kiekko-Ahmojen piireissä pelattiin. No, se on tarina toiseen kertaan ja ulottuvuuteen se.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!