Toronto Maple Leafs ja St.Louis Blues kohtasivat hienossa shakkiottelussa kanadassa yöllä suomen aikaa. Babcock ja Mike Yeo pelasivat hienosti taktikoidusti molemmat, peluuttaen puolustuksen osalta upeasti joukkueitaan. Fredrik Andersen ja Hutton kohtasivat maaliensa suilla toisensa ja hyvin pelasivat hekin. Ensimmäisessä erässä mentiin maalittomalla ja molemmat joukkueet pelasivat äärimmäisen organisoitua jääkiekkoa. Nazem kadrin ketju Torontolta oli terävä, Leo Komarov mukanaan väläytellen. Bluesin osalta mainittavaa näyttelyä erityisesti Brayden Schennin ketjulta, mutta Andersen koppasi kaiken kiinni, reboundeilta välttyen.

Toisessa erässä sama jatkui. Babcock mätsäsi ovelasti puolustavat pelaajansa Bluesin taitopelaajia vastaan ja tilanne säilyi 0-0:ssa edelleen. Hutton ja Andersen pelasivat koko illan eleetöntä ja varmaa maalivahtipeliä ja ottelu näytti todella tasaiselta. Blues vei kuitenkin aloituksia näyttävästi ja liikaa. Yhdessä vaiheessa faceoff wins näytti lukemaa 5-21 Bluesille (!).

Kolmannessa erässä Connor Brown täräytti kotiyleisön suureksi iloksi Leafsin johtoon alivoimalla. Hutton jäi läpiajotilanteessa kakkoseksi ja Toronto johti ihan ansaitusti 1-0. Upeasti töitä tehnyt ja puolustanut joukkue teki tänään kaiken voittonsa eteen. Bluesin erikoistilannepelaaminen ei viime peleissä ole vakuuttanut sitten lainkaan. Blues ei kuitenkaan luovuttanut ja erittäin tarkka pelaaminen molemmilta joukkueilta jatkui. Viimeisillä minuteilla Toronto tykitti aloituksiin liikaa Nazem Kadria. Mies ei kykene edelleenkään upean puolustuspelaamisensa ohella voittamaan tarpeeksi aloituksia. Babcockin peluuttamisessa viimeminuuteilla voikin kyseenalaistaa, kannattaisko Tyler Bozakia lyödä ratkaisualoituksiin enemmän. Bozak on joukkueensa paras aloittaja yhä ja edelleen. Kadri hävisi pari ratkaisevaa aloitusta omissa ja blues sai kiekkokontrollin. St.Louis onnistui tasoittamaan Andersenin upeasta ottelusta huolimatta ottelun vain minuutti ennen loppusummeria ja ottelu eteni jatkoajalle tilanteessa 1-1. Kaiken lisäksi ottelun tasoitusmaalin tekijäksi merkattiin entinen Maple Leafs pelaaja, Alex Steen.

Jatkoajalla molemmilla oli pari hyvää paikkaa, kunnes Blues iski ratkaisun. Nuori Vince Dunn onnistui ohittamaan Andersenin Stastnyn esityöstä ja Blues vei voiton kuin varkain. Upean puolustuspelin pitkästä aikaa pelannut Toronto oli jälleen lyöty viimeisillä ja ratkaisevilla hetkillä. Babcock saakin katsoa peiliin ottelun jälkeen, sillä aivan maalaisjärjellä katsottuna olisi ratkaisualoituksiin pitänyt lyödä parempia aloittajia tänään. Blues vei sen sektorin mennen tullen koko illan kestolla. Bluesille voitto teki myös hyvää, sillä myös heidän pelaamisensa on ollut viime aikoina laskujohteinen. Maple Leafsin kannattaa kuitenkin jatkaa tämän ottelun jälkeen samalla d-game linjalla, sillä kerrankin, pitkästä aikaa nähtiin erittäin upeasti organisoitu Maple Leafs pelillisesti. Tämä lupaa vastustajille pahaa jatko-otteluita ajatellen.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!