Toronto Maple Leafs ja Colorado Avalanche ottivat yhteen kanadassa yöllä suomen aikaa. Toronto tuli peliin voitto mielessä, todella upeasti pelaava Avs joukkuetta vastaan, joka ei ole hävinnyt yhdeksään viimeiseen NHL-otteluun. Ilman Morgan Riellyä pelannut Toronto pisti alusta asti kaikki likoon. MacKinnonin peliä Kadrin ja Komarovin ketjua vastaan oli ilo seurata tänään, sillä Toronton valmentaja Mike Babcock ei luovu edelleenkään totaalisista match up peluutuksista. Kadrin ketju saikin Mackinnonin upeasti pimentoon ja Kadri vei kaikki aloitukset Nathanilta, myös pelitilan ja maalipaikat. Kadri soitti suutaan alusta asti Mackinnonille ja osoitti olevansa yksi NHL:n parhaista puolustavista hyökkääjistä tänä päivänä.

Gabriel Bourque iski otteluna avausmaalin ja pelasi muutenkin uransa parasta peliä ottelun alussa. Andersen ja entinen Toronto vahti Jonathan Bernier maaleillaan olivat valppaina ottelun alussa. Andersen ei mahtanut mitään Bourqueen iskemään avausosumaan ja se jäikin ottelun ensimmäisen erän ainokaiseksi. Myös Torontolla ja Matthewsin ketjulla oli paikkansa.

Toisessa erässä Patrick Marleau tasoitti Komarovin syötöstä pelin ansaitusti upealla laukauksellaan. Bernier maalillaan oli voimaton ja toronton kotiyleisö juhli. Tämän jälkeen Auston Matthews iski joukkueensa johtoon, mutta maali hylättiin täysin käsittämättömän ja väärän tuomion jälkeen maalivahdin häirintänä. Pelin säännöt alkavat ajoittain olemaan sellaista potaskaa, että niitä on syytä kesän aikana syynätä parempaan suuntaan. Peli kärsii, piste. Auston Matthews, pelin parhaita ja mahtavimpia pelaajia tällä hetkellä ei perseilytuomiosta lannistunut, vaan siirsi heti seuraavassa vaihdossa joukkueensa TODELLISUUDESSA johtoon maalein 2-1 ja Matthewsin tuuletus oli tilanteen mukainen: Mies osoitti kädellään maaliin ja otti yleisön mukaan: Tämä maali oli todellakin hyväksyttävä. Kertakaikkiaan mahtavan pelaajan ele ja tällaiseen eivät kaikki jääkiekkoilijat nykyään edes kykene. Toronto johti ottelua 2-1 ja Avalanchen joukkue oli ensimmäistä kertaa tappiolla yhdeksään otteluun. Colorado ei kuitenkaan luovuttanut. Se tasoitti ottelun vain hetkiä tämän jälkeen ja ottelu eteni kolmanteen erään lukemissa 2-2.

3.erässä Maple Leafs otti aktiivisemman otteen ja vyörytti peliään Bernierin maalille. Maalia ei kuitenkaan Leafs saanut aikaan ja kotiyleisön harmistukseksi Blake Comeau vei maalinsuulta vieraat johtoon ajassa 52:17. Leafs painoi edelleen päälle, mutta Bernier torjui kaiken. Auston Matthews ja William Nylander etunenässä painoivat tilanteita vastustamattomasti Avs maalille, mutta turhaan. Viimeisen maalin tyhjiin iski Gabriel Landeskog ja Avalanchen voittoputki sai jatkoa. Toronto pelasi hyvän ottelun, mutta erityisesti 2-3 maalissa näkyi nuoren puolustajan Borgmanin kokemattomuus. Mies joutui taipumaan lahjakkaisen avs hyökkääjien edesssä nololla tavalla. Avalanche ansaitsi tämänkin voittonsa ja sen otteita on kertakaikkiaan upea seurata tällä hetkellä. Kadrin ketju komarov mukanaan ansaitsee ottelusta puhtaat paperit, sillä he saivat pelin yhden parhaiden Mackinnonin ketjun tilanteet ansoitettua hyvin. Avs kuitenkin voitti, ja se on asia joka merkitsee. Toronton on parannettava edelleen, mikäli joukkue aikoo menestyä tällä kaudella. Toronton valmentaja Mike Babcockilla riittää työsarkaa, sillä Morgan Riellyn puuttuminen pakistosta näkyy jäällä ja pahasti. Toronton puolustus ei todellakaan ole syvintä mahdollista laatua ja jopa pelaajakaupat tulevat kysymykseen ehdottomasti, kun kausi jatkuu. Lou Lamouriello kokeneena kettuna on kuitenkin mies johon voi luottaa. Hän jos kuka, osaa hallita tällaiset tilanteet niiden vaatimalla kokemuksella ja tavalla.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!